Current track

Title

Artist

Background

#2,16 – 80. časť (18.2.2024)

Written by on 18. februára 2024

V 80. časti nášho podcastu #2,16, ktorý prinášame na nedeľu 18. februára, sa kňaz Jozef Kozák vracia k národnému týždňu manželstva.

Reaguje na otázky, ktoré dostal pri diskusiách s manželmi a povoláva k múdremu pohľadu na celé fungovanie partnerov. Pripomína, že mužom je blízke: „zlenivieť vo vzťahu“ a ženy veľakrát zabúdajú na slová svätého Pavla: „Láska nemyslí na zlé!“ Ale to všetko sme neraz počuli. Ale každý pár, ako každý človek je originálnym. Nie všetci s týmito informáciami pracujú rovnako. Ale jedno je isté: Ak človek prestane pracovať na čomkoľvek, aj na manželskom vzťahu, výsledok nemôže byť pozitívny. Na záver pripomína slová, ktoré povedal Mahatma Gándi:

„Tvoje myšlienky sa stávajú tvojimi slovami, tvoje slová sa stávajú tvojimi činmi, tvoje činy sa stávajú tvojimi zvykmi, tvoje zvyky sa stávajú tvojimi hodnotami, tvoje hodnoty sa stávajú tvojím osudom.“

Viac už v samotnom podcaste:

O podcaste #2,16:
Nedeľné zamyslenia, ktoré pripravuje a prináša – rímskokatolícky kňaz Jozef Kozák.
Premiéra podcastu na každú nedeľu v čase o 11:16 a.m. a 2.16 p.m. Vypočuť si ho môžete v živom vysielaní nášho rádia alebo kedykoľvek v niektorej z Vašich podcastových aplikácií.

* zdroj foto: plnielanu.zoznam.sk/


Current track

Title

Artist

Background