Current track

Title

Artist

Background

#2,16 – 63. časť (22.10.2023)

Written by on 22. októbra 2023

V 63. časti nášho podcastu #2,16, ktorý prinášame na nedeľu 22. októbra, sa kňaz Jozef Kozák zamýšľa nad našim postojom v odpovediach.

Využíva na to nedeľné evanjelium v ktorom sa pristavil pri otázke: „Učiteľ- Povedz nám teda, čo si myslíš: Slobodno platiť cisárovi daň, či nie?“ Rovnako na to využíva otázku priateľov počas dedinského futbalového zápasu: „Jožo, ktorá z tých žien sa ti najviac páči?“

Cez odpoveď na otázku, sa mal Ježiš vykryštalizovať a určiť si koho si postaví proti sebe. Ježiš vo svojej odpovedi: „Dávajte, čo je cisárovo, cisárovi, a čo je Božie, Bohu.“ odmieta postoj polarizácie. Hovorí jasne a inšpiratívne. Ži v tomto svete a buď v ňom užitočným prvkom. Ale nezabudni, že tvoj život prevyšuje tento svet. Ako to žiť – tu a teraz? Veľkou výzvou môžu byť pre nás slová svätého kňaza don Bosca, ktorý povedal:

„S každým sa zhováraj tak, aby si sa stal jeho priateľom.“

Viac už v samotnom podcaste:

O podcaste #2,16:
Nedeľné zamyslenia, ktoré pripravuje a prináša – rímskokatolícky kňaz Jozef Kozák.
Premiéra podcastu na každú nedeľu v čase o 11:16 a.m. a 2.16 p.m. Vypočuť si ho môžete v živom vysielaní nášho rádia alebo kedykoľvek v niektorej z Vašich podcastových aplikácií.

* zdroj foto: sdmdomino.sk


Current track

Title

Artist

Background