Current track

Title

Artist

Background

Videonávrat: Slávnostné otvorenie lávky pre peších a cyklistov v Humennom (9.11.2023)

Written by on 11. novembra 2023

Vo štvrtok 9. novembra sa konalo slávnostne otvorenie lávky pre peších a cyklistov v Humennom. Na celej akcii sa zabezpečením živého prenosu spolupodieľalo aj naše rádiu. V článku Vám prinášame zábery mosta, atmosféry, programu ako aj videoprehľad fotiek z celej výstavby.

Nový „cyklomost“ spája Sídlisko pod Sokolejom ponad riečnu tepnu mesta (pozn. rieka Laborec) s jeho centrálnou časťou. Súčinne uľahčí prechod pre obyvateľov lokality Valaškovce alebo z obce Jasenov. „Výstavba lávky pre peších i cyklistov je akoby symbolom, keďže sa vo svojej pozícii stále snažím skôr spájať, než rozdeľovať. Aktuálne spájame dve časti nášho mesta, ktoré pretína rieka Laborec. Na tomto projekte sme pracovali viac ako štyri roky od prípravy projektovej dokumentácie, majetkovo-právneho vysporiadania, cez územné konanie až po stavebné konanie a následnú výstavbu. Sídlisko pod Sokolejom, časť Valaškoviec, Jasenovská ulica aj priemyselná zóna sa stanú ešte pevnejšou časťou Humenného. Želám nášmu cyklomostu dlhý a bezstarostný život, veľa spokojných užívateľov,“ konštatoval primátor mesta Miloš Meričko.

Slávnostné otvorenie sa začalo kultúrnym programom, ktoré pripadlo na speváčky Bosoročky z FS Chemlon. Posvätenie cyklolávky mali vo svojich rukách rímskokatolícky farár Oliver Székely a gréckokatolícky farár Ján Frandofer. Súčasťou slávnostnej chvíle boli aj vzácni hostia: Michal Kaliňák, štátny tajomník MIRRI, Veronika Remišová, poslankyňa NR SR (bývalá ministerka MIRRI), Pavol Zajac, regionálny koordinátor SPR Horný Zemplín, za zhotoviteľa stavby boli prítomní Branislav Filo a Juraj Škovránek, podporiť slávnostnú chvíľu prišli poslanci Prešovského samosprávneho kraja i Mestského zastupiteľstva v Humennom. V chladom počasí sa tešila aj početná humenská verejnosť.

Pozrite si zábery „cyklomosta“ a tiež zábery zo slávnostného otvorenie:

Prianie pána primátora Miloša Merička počas samotného otvorenia:

Viac informácií o celom projekte nájdete v článku na stránke mesta.

* zdroj: Marián Škuba, Veronika Lattová, radovajda.sk


Current track

Title

Artist

Background