Current track

Title

Artist

Background

#2,16 – 59. časť (24.9.2023)

Written by on 24. septembra 2023

V 59. časti nášho podcastu #2,16, ktorý prinášame na nedeľu 24. septembra, sa kňaz Jozef Kozák zamýšľa nad silou myšlienok, obrázkov či videí, ktoré nám ponúkajú média a rôzne sociálne siete.

Nad tým, akú majú silu a koľko vedia dobrého a naopak aj zlého napáchať. V dnešnom nedeľnom čítaní počujeme ako Ježiš v podobenstve o  hospodárovi vraví: Ja chcem aj tomuto poslednému dať toľko, koľko tebe. Alebo nesmiem so svojím robiť, čo chcem? Či na mňa zazeráš preto, že som dobrý?

Aký je náš pohľad na tento príbeh? Berieme len základné dodržanie slova, alebo si uvedomujeme aj dobro ku ktorému dochádza na pozadí príbehu?

Dobrý hospodár dal každému podľa slová, ktoré im dal. A dal aj tým, ktorým nič nesľúbil dal im viac, ako čakali. A toto je aj nepriamy odkaz na to, čo nás čaká ďalší víkend, keď budeme stať pred volebnými urnami. Nezabudnime rozlišovať medzi tými, ktorí vyzerajú či vyzerali dobre naoko. A medzi tými, ktorí možno nemali okázalú kampaň, či podporu mienkotvorných médií. Ale môžeme v ich správaní nájsť znaky dobrého hospodára – ktorý plní sľuby a dáva aj čosi navyše!

Viac už v samotnom podcaste:

O podcaste #2,16:
Nedeľné zamyslenia, ktoré pripravuje a prináša – rímskokatolícky kňaz Jozef Kozák.
Premiéra podcastu na každú nedeľu v čase o 11:16 a.m. a 2.16 p.m. Vypočuť si ho môžete v živom vysielaní nášho rádia alebo kedykoľvek v niektorej z Vašich podcastových aplikácií.

* zdroj foto: boslaal.com


Current track

Title

Artist

Background