Current track

Title

Artist

Background

#2,16 – 44. ČASŤ (11.6.2023)

Written by on 11. júna 2023

V 44. časti nášho podcastu #2,16, ktorý prinášame na nedeľu 11. júna 2023, sa pristavíme pri spoločnom stolovaní. V Matúšovom evanjeliu čítame: Keď potom Ježiš sedel v dome za stolom, prišli mnohí mýtnici a hriešnici a stolovali s ním a s jeho učeníkmi. Keď to videli farizeji, hovorili jeho učeníkom: „Prečo váš učiteľ jedáva s mýtnikmi a hriešnikmi?“ 

Škoda, že som tam nebol. Dnes by som vedel zareagovať na tú výčitku hneď už aj ja! Povedal by som: To preto, lebo vie, čo potrebujú počuť, aby im ponúkol myšlienky, ktoré je múdre nasledovať a vzťah, ktorý je hodno žiť. Antifón z Atén, grécky matematik a biológ povedal:

„S akým človekom sa stýkame po väčšinu dňa, takým sa nevyhnutne staneme sami.“

Aj preto je dôležité zastaviť sa pri tejto pravde a nutnosti. Ak máme túžbu rásť, ak máme chuť napredovať, ak máme motiváciu pamätať na korene a rozvíjať dobro v nás a múdrosť našich predkov, nie je jedno s kým stolujeme a zdieľame sa. Dnes nám Ježiš ponúka svoje know how. Využívať každú jednu možnosť – aby sme nejedli sami.  Práve naopak, aby v jednom momente bolo nasýtené nielen naše telo, no i duša a srdce.

Viac už v samotnom podcaste:

O podcaste #2,16:
Nedeľné zamyslenia, ktoré pripravuje a prináša – rímskokatolícky kňaz Jozef Kozák.
Premiéra podcastu na každú nedeľu v čase o 11:16 a.m. a 2.16 p.m. Vypočuť si ho môžete v živom vysielaní nášho rádia alebo kedykoľvek v niektorej z Vašich podcastových aplikácií.

 


Current track

Title

Artist

Background